Hyra Smoking Stockholm

Vi hjälper dig att hitta eleganta festkläder

Hyra smoking

Frågor och svar om smoking

Det här med formella kläder och högtidskläder är inte alltid så lätt. Hur ska man klä sig vid olika tillfällen? Vi kan självklart hjälpa dig med tips och vi har flera olika modeller och storlekar. Något kommer säkert att passa just dig när du behöver hyra en smoking inför den tjusiga nyårsfesten.

Här svarar vi på några frågor om det manliga högtidsplagget nummer ett – smokingen.

När ska man använda en smoking?

Nyårsafton är det typiska tillfället for smoking, passar utmärkt när den mörka kostymen känns för informell och vardagstrist. Men det går också vid andra tillfällen när man vill se riktigt snygg och stilig ut. Men följer man riktigt klassisk gammal etikett så ska man aldrig sätta på sig en smoking före klockan 18.00.

Utbudet är stort, vilken smokingmodell ska jag välja?

Den största skillnaden finns på slagen. Spetsiga frackslag är en snygg variant, men sjalslag fungerar också bra. Dubbelknäppt är ofta snyggt, men kan vara svårt att bära.

Vilken färg ska jag välja på min smoking?

Svart eller midnattsblå. Är du vågad så kan du satsa på färg, men det kan lätt bli lite studentikost och svårt att bära upp med värdighet. En vit smoking kan fungera på en maskerad med Bondtema eller ett garden party, men är också ett risktagande.

Hur är det med antalet knappar?

Väljer man den vanligaste varianten med spetsiga slag så är det en knapp som gäller.

Byxorna då, vad ska man tänka på där?

Inga större problem, här finns det stora möjligheter. Så länge byxorna är tillverkade av samma tyg som kavajen, de har revärer på benens sidor och inte har några slag, så är du på den säkra sidan. Inom dessa grundregler finns det stora möjligheter att variera byxorna.

Hur ser historien bakom klädesplagget ut?

England och USA tar båda på sig äran för att ha upptäckt smokingen. Den amerikanske affärsmannen Griswold Lorilard ska enligt landsmännen ha uppfunnit smokingen när han bar en frack utan svalskörtar baktill på en klubb i New York i slutet på 1800-talet. Tuxedo Club hette innestället, vilket gav smokingen dess amerikanska beteckningen. På andra sidan Atlanten hävdas det att smokingen är en förfinad variant av en smoking jacket (en rökrock med sjalslag), och den ska ha uppfunnits av lord Sutherland.

Vill du ha fler tips så kan du höra av dig till oss så kan vi hjälpa dig att hitta en smoking som passar just dig.

 

Kom finklädd till högtidsstunden – hos oss kan du hyra smoking!